''Tarihin Sıfır Noktasına Yolculuk'' Enstitümüz Şanlıurfa - Göbeklitepe Gezisi Düzenliyor

"Tarihin Sıfır Noktasına Yolculuk"

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü; 8-11 Şubat 2024 tarihlerinde Şanlıurfa - Göbeklitepe Gezisi düzenliyor. Kağıthane belediyesinin lojistik destek ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)'in ise konaklama desteği sunduğu gezi; "Geçmişten geleceğe kurduğu köprülerle bilimin gelişmesine katkıda bulunan" Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü ve Bilim Tarihi bölümü tarafından organize edildi.

MÖ 9600–9500 civarına tarihlenen, bilinen en eski yapılara sahip Göbeklitepe arkeolojik sit alanı ve Müzesinin akademik/kültürel amaçlı gezilerek bu yolla Bilim Tarihi öğrencilerine insanlığın gelişiminin "Sıfır Noktasını" akademisyenler rehberliğinde görerek ve yaşayarak öğrenme fırsatı sunuluyor.

Aynı amaçla gezi çerçevesinde komşu il olan Gaziantepte bulunan Zeugma Antik Kenti ve dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi bulunan Zeugma Müzesi aynı şekilde ziyaret edilecek. Şehrin çeşitli tarihi dönemlerdeki gelişimini görebilme amacıyla Balıklıgöl başta olmak üzere diğer tarihi mekanlar; bugünüyle bağ kurabilme amacıyla ise Şanlıurfa merkez ve Gaziantep Çarşısını gezme imkanı sunulacak.