''Kitap Kokusu 3'' Prof. Dr. Ferhat ÖZÇEPİ ve Sahaf Kültürü Etkinliği

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Ferhat ÖZÇEP'in konuk olduğu; Müdür yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Nihal Özdemir’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kitap Kokusu serimizin üçüncü etkinliği 20 Ocak 2023 tarihinde tamamlandı.

Etkinlik, katılımcıların Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde toplanmasıyla başlayıp Ferhat Özçepi’nin rehberliğinde Sahaflar Çarşısı’nın tanıtım ve gezilmesiyle devam etti. Özçep’in, sahafların önemi, kitaba ve bilgiye ulaşımın yolları hakkında verdiği değerli bilgiler ışığında gezi tamamlanıp Kapalı Çarşı içerisinden Enstitümüze ulaşmak üzere hareket edildi.

Enstitümüzde samimi bir ortam oluşturularak katılımcıların Ferhat Özçep ile bilim tarihindeki temel meseleler üzerine soru-cevap yoluyla sohbet etme imkanı sağlandı. Katılımcıların enstitümüzde ağırlanması sonrası üniversitemizin Ayasofya Medresesi Yerleşkesinde sahaf kültürü üzerine yapılan son sohbet oturumuyla faaliyet nihayete erdi.