Dr. Altalib was in our Institute as a Guest and a Lecturer / Altalib'den Ziyaret ve Konferans

We are glad to host Dr. Altalib at our Institute, first as a guest and then as a lecturer. After the discussion about our Institute's mission and the operations carried out within our Institute, we consulted with him about potential collaborations.

Later he conducted a lecture titled "Muslims in the United States and Movements Against Alcoholism" where the attendants had the opportunity to learn and understand deeply the situation of Muslims and various measures and solutions they have taken against Alcoholism in the USA.

Turkish simultaneous translation service was offered within the program. Our very special thanks are to Assist. Prof. Dr. Rana KAHRAMAN DURU, head of the Department of Translation and Interpretation at Fatih Sultan Mehmet Vakıf University (FSMVÜ) for her voluntary execution of the simultaneous translation process.

 

Dr. Altalib'i önce konuk, daha sonra ise konuşmacı olarak Enstitümüzde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Kendisini Enstitümüzde önce konuk olarak ağırlayarak misyonumuz ve bünyemizde yürütmekte olduğumuz faaliyetler üzerine konuştuktan sonra kendisiyle olası işbirlikleri hususunda istişarede bulunduk.
 
Konuğumuzun daha sonra verdiği konferansın başlığı "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Müslümanlar ve Alkolizme Karşı Hareketler" idi. Katılımcılar ABD'de Müslümanların durumu, alkolizme karşı aldıkları çeşitli önlem ve çözümleri derinlemesine öğrenme ve anlama fırsatı buldu.
 
Program kapsamında katılımcılar için Türkçe simultane tercüme hizmeti de sunuldu. Simultane tercüme hizmetini gönüllü olarak yürüten Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Mütercim-Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rana KAHRAMAN DURU'ya özellikle teşekkür ederiz.